7 LK

Seitsemännellä luokalla oppilaanohjaus muodostuu luokkamuotoisesta ohjauksesta, henkilökohtaisesta ohjauksesta ja pienryhmäohjauksesta. Lisäksi 7. luokalla on yhden päivän mittainen työelämään tutustumisjakso (TET). Metsokankaan koulussa 7. luokan oppilaanohjauksen ryhmätunteja on kahdessa jaksossa yksi tunti viikossa (0,5 vvt).

Luokkamuotoisen ohjauksen sisällöt ja toteutusesimerkit on esitelty taulukossa sivulla Ohjauksen sisältö ja toteutus. Pääsisällöt liittyvät koulun sääntöihin ja käytänteisiin tutustumiseen, uusien luokkien ryhmäyttämiseen, oppimistaitojen harjoitteluun sekä itsetuntemuksen lisäämiseen.

Henkilökohtaisessa ohjauksessa oppilaalla on mahdollisuus keskustella opintoihin, koulutus- ja ammatinvalintaan sekä elämäntilanteeseen liittyvistä kysymyksistä opinto-ohjaajan kanssa.  Seitsemännellä luokalla henkilökohtaisen ohjauksen keskeisiä teemoja ovat uuteen oppimisympäristöön siirtyminen, opiskelutaitojen kehittyminen, kaverisuhteet, opiskelun suunnittelu ja valinnaisaineiden valinta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s