8 LK

Kahdeksannella luokalla oppilaanohjauksen luokkaohjaustunteja on 0,5 vuosiviikkotuntia, jolloin oppilailla on oppilaanohjausta yhdessä jaksossa yksi 60 minuutin tunti viikossa. Tämän lisäksi jokainen oppilas saa henkilökohtaista ja tarvittaessa ryhmäohjausta. Kahdeksannen luokan TET-jakso on kolmen päivän mittainen. Tavoitteena on, että oppilas valitsee TET-työpaikan tulevia jatko-opintoja silmälläpitäen, jolloin TET-työpaikasta voi saada lisätietoa yhteishaussa kiinnostavasta alasta.

Kahdeksannella luokalla oppilaiden tunne-ja vuorovaikutustaitojen sekä itsetunnon vahvistamisella on vahva rooli. Omien vahvuuksien ja taitojen tiedostaminen edellyttää itsetuntemusta, omien tunteiden tunnistamista ja rohkeutta uskaltaa ilmaista oma kanta ja mielipide asioihin. Omien tunteiden tunnistaminen ja tunnustaminen auttaa myös yhteisten päätösten tekemisessä ja kompromissien luomisessa. Tämän vuoksi tunnetaitojen harjoittelulla on tärkeä asema jokaisen vuosiluokan oppilaanohjauksessa. Kahdeksannen vuosiluokan oppilaanohjauksen suunnitelma ja aihekokonaisuudet toteutusesimerkkeineen on esitetty taulukossa sivulla Ohjauksen sisältö ja toteutus.

Perusopetuksen kahdeksannen luokan laajassa terveystarkastuksessa yhteistyö ohjauksen kanssa korostuu niissä tilanteissa, joissa joudutaan pohtimaan oppilaan mahdollisuuksia hakeutua tietyille koulutusaloille. Ammatillista koulutusta koskevaan lainsäädäntöön on tullut uusia opiskeluoikeutta rajaavia säännöksiä, jotka estävät opiskelun tietyillä koulutusaloilla, jos opiskelijan toimintakyky ja terveydellinen tilanne sen estävät. Niiden ennakointiin jo perusopetuksen aikana, riittävän tuen saamiseen ja mahdollisesti hoitoon ohjaamiseen tarvitaan oppilashuollon moniammatillista yhteistyötä. (http://www.oph.fi/oppilashuollon_opas/yksilollinen_oppilashuolto/oppilashuollon_tuki_oppilaan_ohjauksessa/tukea_nivelvaiheisiin)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s