Koko koulu ohjaa…

Vaikka oppilaanohjaajat ovat koulun ammatinvalinnan ja urasuunnittelun yhdyshenkilöitä, on oppilaanohjaus koko koulun henkilökunnan yhteinen tehtävä. Ohjauksen tehtävänä on oppimisen taitojen ja valmiuksien kehittäminen, opintoihin liittyvien ongelmien ennaltaehkäiseminen sekä koulutus- ja työelämätietouden lisääminen. Ohjauksella tuetaan erityisesti syrjäytymisvaarassa olevia oppilaita. Jokaisen koulun aikuisen tehtävä on puuttua kiusaamistilanteisiin, huonoon käyttäytymiseen ja hyvien tapojen opettamiseen. Oppilaanohjaajien, rehtorien, luokanopettajien, luokanohjaajien, erityisopettajien, aineenopeettajien, kuraattorien, koulupsykologien, koulunkäynninohjaajien, toisen asteen oppilaitosten opinto-ohjaajien ja kodin välisellä kasvatuskumppanuudella ja yhteistyöllä pyritään turvaamaan oppilaan opintopolku ja siirtyminen opintopolun nivelvaiheissa. Ohjauksen sisältö ja toteutus -sivuilta voit löytää 7. luokan, 8. luokan ja 9. luokan oppilaanohjauksen ohjaustarpeet, sisällöt ja toimijat, jotka vastaaavat ohajuksen toteutuksesta.

Arviointikeskustelut ovat tärkeä osa kodin ja koulun yhteistyötä. Arviointikeskustelussa käydään läpi oppilaan mennyttä työskentelyä ja suorituksia, mutta katse on vahvasti tulevaisuudessa. Tavoitteena on luoda keskustelun osallistujille (yleensä luokanohjaaja, oppilas ja huoltaja) oppilaan oppimista tukevaa yhteistä tulevaisuushorisonttia. Arviointikeskustelu on osa monipuolista arviointia, joka ohjaa ja kannustaa opiskelua sekä kuvaa, miten hyvin oppilas on saavuttanut kasvulle ja oppimiselle asetetut tavoitteet. Keskustelun tavoitteena on antaa sekä oppilaalle että huoltajalle tietoa arvioinnin perusteista ja soveltamisesta, oppilaan edistymisestä, vahvuuksista sekä niistä oppimisen alueista, joita on kehitettävä. (Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet 2004)

http://www.oph.fi/saadokset_ja_ohjeet/ohjeita_koulutuksen_jarjestamiseen/perusopetuksen _jarjestaminen/perusopetuksen_oppilaan_arviointi/arviointikeskustelu_opettajan_oppilaan_ja _huoltajan_kohtaamisena

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s