Oppilaanohjaus

Oppilaanohjaus on koko perusopetuksen ajan jatkuva oppimisen tukikeino. Ohjauksen tulee tukea oppilasta hänen kehitysvaiheeseensa liittyvissä asioissa, joilla on merkitystä koulun käynnin sujumiselle. Tavoitteena on tukea oppilaan itsenäistymistä ja tasapainoisen persoonallisuuden kehittymistä sekä auttaa ja ohjata oppilasta käyttämään edellytyksiään ja voimavarojaan siten, että hän selviää mahdollisimman hyvin opiskelustaan peruskoulussa.

Näiltä sivuilta löydät Metsokankaan yhtenäisperuskoulun yläkoulun oppilaanohjauksen suunnitelman, joka sisältää ohjauksen tehtävät ja tavoitteet, eettiset periaatteet, oppilaanohjauksen tärkeimmät sisällöt, aihealueet ja toimijat, ajankohtaiset tiedotteet sekä tärkeimmät linkit eri tahojen nettisivuille. Oppilaanohjauksen kotisivut ovat opinto-ohjaajaopintojeni lopputyö (Jyväskylän yliopisto, 2013-2014). Tarkoituksena oli luoda sivusto, josta oppilaat, huoltajat ja opettajat voivat tarkistaa oppilaanohjaukseen liittyviä asioita, tapahtumia ja päivämääriä, oppilaat voivat löytää keskitetysti tärkeiden Internet-sivustojen osoitteet, ja jota koulun henkilökunta voi hyödyntää omassa opetus- ja ohjaustyössään.

Voit seurata minua myös Instagramissa (km_saarela). Muistuttelen siellä oppilaita ja huoltajia eri tapahtumista sekä koulutukseen ja opiskeluun liittyvistä asioista.

Toivon, että sivuista on hyötyä oppilaille, huoltajille ja opettajille!

Katri Saarela ©

 kyltit

Jätä kommentti